Anmeldelser af forløb

Vi kan jo sagtens påstå, at vi er fantastiske....

....derfor har vi bedt vores tidligere kursister om at bedømme deres kursusforløb.

 

Selv om nogle af anmeldelserne er lange, har vi, af respekt for vores tidligere kursister, valgt at vise dem i deres fulde længde.

 

Se herunder.

Mie 29 år

 

Da jeg startet på forløbet havde jeg ikke de store forventninger til hvad det var jeg skulle,

Jeg har før været på de her “kurser” hvor det bare ikke har været nogen succes for mig, da jeg ikke føler at jeg får noget ud af det, da jeg ikke syntes man tager nok hensyn til den enkeltes behov i forløbet. Det bliver tit og ofte monotont og kedeligt, som er det læst op fra en eller anden plan.

Så forventningerne de var sådan ca. lig nul da jeg startede.

Den første dag mødte jeg ind med indstillingen at det nok blev det samme “lort” som det plejer at være.

Men blev mere end glædelig overrasket for det viste sig at den ene af de “undervisere” vi havde (Morten Schebye) han var ikke ligesom alle de “andre” han havde vendt det hele på hovedet.

Han var egentlig meget spændende at høre på, han lagde ud med at fortælle os om hans eget liv, hans livs historie og hvorfor han stod foran os og skulle undervise os i at komme videre.

 

Han havde ikke hørt om os eller alt det normal man nu gør på de her kurser, han gav noget af sig selv uden at have en forventning om at han fik noget igen.

Morten var rigtig hurtig til at finde ud af hvad det var vi gerne ville og ikke vil, så vi skulle fortælle hvad vi gerne vil og ikke ville, så han kunne lave en plan for kurset hvor vi alle blev

tilgodeset på den ene eller den anden måde, han fik os med, han fik os til at skabe vores eget forløb, Det havde jeg aldrig prøvet før.

Det var rart at kunne være med til selv at bestemme hvad der lå på skemaet i stedet for at det hele bare er et “pakket og klart forløb” vi skabte selv vores hverdag.

Morten fandt hurtig vores stærke og svage sider, så han fandt på at vi skulle udfordres på både gruppe plan og på egen plan, han var super godt til at finde lige den linje, hvor på, at

man fik rykket sine egne grænser bare en lille smule, bare en lille smule som han så kunne flytte lidt mere på senere.

 

Jeg personlig har det rigtig svært ved mange mennesker og egen opgaver hvor der er for mange mennesker omkring mig og især NYE mennesker som jeg IKKE kender, det er meget

svært for mig at være i det, men Morten, fik presset mig ud over den grænse så jeg kunne se at der også var noget på den anden side og det kun er mig der fanger “mig”.

Ved at han flyttet mine grænser og satte mig ud i en masse “af de små sejre” har jeg fået det så meget bedre med at gøre ting jeg ikke har kunnet gøre før fordi han han har vist mig at

jeg kan hvis jeg vil og det er de små sejre men skal gå efter og ikke den store, da den tit og ofte er uoverkommelig.

 

Han har givet os gruppe udfordringer hvor vi skulle lave alle mulige sjove ting som var meget grænseoverskriden, men han sat os op i en gruppe hvor vi kunne hjælpe hinanden til at

overvinde den udfordring som han havde stillet os og det gjorde vi!

Morten har også været rigtig god til at være der for mig, han har kunne se om man har haft en dårlig dag hvor det bare har været noget “lort” der har han været super fantastisk til at

komme hen og tag fat i mig og snakke med mig om de problemer der nu var og måske komme med nogle andre synspunkter og løsningsforslag som har været en KÆMPE hjælp!

 

Jeg har her igennem de sidste godt 2 år haft rigtig mange problemer på hjemmefronten, hvor det ikke har været lige let at takle, det har været rigtig hårdt og har taget meget på mig og

har bare ikke gjort det lettere at være mig, der har været en masse med familien, kommunen, kæresten og bare omgivelser som har været imod mig.

Men hver gang har Morten stået der til at hjælpe og vejlede mig.

Da jeg stoppet var jeg egentlig rigtig ked af det, for jeg havde for 1 gangs skyld været på et kursus med en underviser der var mere end en underviser, han var der bare!

 

Så jeg søgte kommunen om at få et forløb ved Morten igen.

Og det gik som jeg havde håbet, for den undervisning han gav mig, gav mig lyst til at stå op ommorgenen selv om det var hårdt, Men jeg kom op og når han underviste var dagen ikke så lang som den kunne have været.

Jeg har flere gange søgt efter at komme på kursus og har været der op en masse gange hvor jeg har været så super heldig at have Morten.

Morten er den primær grund til at jeg blev ved med at vende tilbage til forløbet, for han har givet mig en rigtig rigtig god oplevelse og han har kunnet give mig noget jeg manglet for at kunne komme videre.

For Morten havde givet mig en helt masse, jeg ellers ikke havde set på de kurser jeg havde været på, han var der både som en vejleder men også som en underviser.

Men det der for mig betyder rigtig meget er det Morten har kunnet give mig igennem tiden og som har hjulpet mig videre, det er:

Morten har formået at give mig troen på mig selv og det at jeg kan, jeg kan bedre være sammen med andre mennesker, han har givet mig selvtilliden igen, har har givet mig troen

på mig selv.

Når jeg står et sted i dag hvor jeg rammer noget svært, så er det som om der sidder en “lille Morten” på min skulder, som hvisker mig i øret og det er hvert eneste gang en kæmpe hjælp, for hvad vil Morten sige og så løser det sig normalt når jeg lige tænker efter.

 

Han har simpelthen taget mig ud af min comfort zone og givet mig muligheden for at kan være med til social ting jeg ikke har kunnet være med til før.

Jeg er nu aktiv minileder ved dds spejderne hvor jeg deltager i en masse og møder rigtig mange mennesker jeg ikke har mødt før. Jeg har været til en kæmpe fest med en masse mennesker jeg ikke kender og skal på en masse lejre her igennem året som jeg bare er så klar til og kan overkomme, fordi jeg har en “lille Morten” på min skulder.

Morten har givet mig energien og troen på at jeg kan udrette noget og jeg kan gøre det for mig selv, hvilket jeg bare ALDRIG har kunnet gøre før.

Morten har også givet mig nogle rigtig gode værktøjer som jeg kan bruge derhjemme, jeg har haft det rigtig svært med min kæreste, som er en ex soldat med sine vanskeligheder (PTSD),

men der har Morten igen kunne vejlede mig og hjælpe mig og også min kæreste, således at vi har kunne få det markant bedre end vi har haft det før, så han har ikke kun hjulpet mig,

men også min kæreste, hvilket betyder at vi i dag har det rigtig godt sammen.

Så Morten har simpelthen gjort alt man menneskelig kan og mere til. Jeg vil aldrig kunne takke ham nok for det han har givet mig, da han har hjulpet mig mere end noget andet.

Morten har givet mig min selvtillid og mit selvværd tilbage.

 

1000, 1000 Tak Morten.

Kh. Mie Løve

 

 

Herunder supplerende skrivelse fra Mies kæreste Jacob

 

Hej Morten,

 

Til at starte med vil jeg gerne til at starte med sige TAK!

Morten du har givet mig min kæreste igen.

Det er ikke nogen hemmelighed at Mie har og har haft det rigtig svært.

Da hun mødte oppe på kurset var det med indstillingen “SIKKEN NOGET BULL SHIT!”

Men skal ellers nok love for at du fik vendt den indstilling om, og det var du hurtig til!

Det gik fra “Bull shit” til lystig fortælling om hvad du nu havde fundet på af tosset påfund til at presse hende lidt.

Gradvis som hun havde flere og flere dag ved dig, har jeg kunne mærke hvordan Mie er begyndt at få overskud, større selvtillid og selvværd, det er en Mie jeg ikke har set i lang,

lang tid.

Jamen ved slet ikke hvordan jeg skal starte. Det der var en tom “zombie skal” det er blevet til den Mie jeg kender, en pige med mod på tilværelsen og masser af gå på mod.

Jeg kan ikke fortælle dig hvad det er du har gjort eller hvordan, for det ved kun du, men kan fortælle dig at det har været rigtig fantastisk for Mie. Hun var jo ikke til at stoppe igen når hun

kom hjem med sine fortællinger, den glæde og energi hun havde når hun havde haft de sejre du havde hjulpet hende til, det har bare modnet hende og gjort at hun igen kunne være Mie.

 

Ved ikke om hun har fortalt dig det, men hun er nu blevet Minispejder leder ude i jystrup og

hun gør det super godt! Hun går med til møder med en masse fremmede mennesker, hun deltager AKTIVT i debatter og planlægning og får skudt sine meninger igennem.

Ved slet ikke hvordan jeg skal takke dig Morten!

Du har givet mig MIN kæreste IGEN! 1000 tak! selv om det bare ikke dækker.

Men Morten det er jo ikke kun Mie du har hjulpet, det er også mig, det må du ikke glemme.

Du har også hjulpet mig, i og med du har kunne fortælle Mie om hvordan jeg har det.

Du har kunne sige nogle ting jeg selv har meget svært ved at få ud, har Mie haft en mulighed for at vide hvordan hun kan hjælpe mig til at jeg kan få det lettere. dermed har du jo også hjulpet mig.

Samt de snakke vi har haft på gangen ved Q10 når jeg har

været oppe for at hente mie, du har givet mig “stuff til eftertanke” hvilket har været rigtig godt.

Du har hjulpet en splittet familie til ikke at være helt så splittet mere og finde sin egen vej frem og tro på at det nok skal gå.

 

Morten du skal af hele hjertet have tak, 1000, 1000 tak, jeg er dig evig taknemmelig.

 

De bedste, bedste hilsner Jacob Pedersen.

 

Morten har hjulpet mig rigtig meget med mit stress og selvværd. I løbet af de kurser jeg var på hos ham, gav han rigtig mange gode redskaber som man kan bruge i sin hverdag for at få styr på sine ting.

Jeg har fået afklaret nogle ting og er mere sikker omkring mig selv end da jeg startede. Det har haft rigtig stor effekt på at komme videre, at det lige præcis var Morten jeg var til kursus hos.

Jeg havde kun hørt positive ting om ham, og jeg kan rolig sige det samme som alle andre. Han ved hvordan man håndterer mennesker præcis som de er. Det er noget af det der har haft mest effekt på min hverdag, og mine kursusforløb hos Morten.

 

Sefira Henriksen

 

Lisbeth - mor til 2

 

Hej Morten,

Selvfølgelig vil jeg hjælpe dig, altid, du har utallige gange kommet mig til undsætning så nu er det tid til at jeg kan hjælpe dig.

Det jeg har fået ud af, at du hjælp mig er mere end én ting.

Du gav mig redskaber til at komme videre, du gav mig nogen "opgaver" der bestod i at tænke tilbage på mine stærke sider.

Selv om jeg tvivlede på at jeg havde sådan nogen sider, fik vi gravet dem frem alligevel.

Du lærte mig at bruge mine stærke sider, mine lys, kaldte du dem, når jeg blev bange eller nervøs, eller var havnet i en situation jeg ikke følte jeg selv var herre over.

Du bad mig om at finde oplevelser, gemt langt væk, hvor jeg selv mente at jeg havde været i en situation hvor jeg havde været enten nervøsitet eller utryghed, og bad mig derefter sætte ord på hvordan jeg var da jeg kom igennem, såsom om jeg var modig, eller om jeg strategisk eller noget i den retning.

Jeg bruger det stadig, hvis jeg har haft en dag i skolen som ikke var rar, hvad der gjorde at den ikke var rar, hvad der havde udløst det og hvordan jeg havde tacklet det og kommet igennem alligevel selv om det var svært, jeg tager en dag af gangen nu, så det ikke hober sig op, det har jeg erfaret sammen med dig at det kan ikke betale sig at gemme det væk, det skal op og ud af systemet eller ligges i den rigtige kasse inden i.

Jeg gik fra at være en skræmt lille mus der end ikke kunne sætte ord på sit ”hvorfor” så at sige min overskrift på det som fyldte hele min hverdag, til en stærkere kvinde der i dag stadig bruger det du har lært mig, jeg kan i dag, nogenlunde, fortælle hvad der er sket med mig, jeg bliver stadig ked af det, men vender det i hovedet og kommer oven på igen.

Du lærte mig at lave små realistiske mål, jeg bruger det stadig, jeg ligger en plan for hvad jeg eventuelt kan gøre når jeg står i presset situation for at det bliver lettere for mig at komme igennem.

Du lærte mig om ”spiralen” når det går ned af går det stærkt, men at jeg skulle skifte fokus for at komme op igen, give mig selv lov til at give andre skylden, at få det bedre inden i, og komme op igen.

Du lærte mig også at jeg kunne prøve at trikke det som gjorde ondt inden i mig, for at skubbe til min komfort zone, ikke meget af gangen, men være klar med en plan til hvordan jeg vil kunne komme igennem det, når det som gjorde ondt kom, være bevidst om hvornår det dukkede op og ud af hvad.

Du fik fjernet mit skuespil for omverdenen, jeg lærte at ligge mange af de masker jeg har båret rundt på i alt for mange år væk, jeg lærte at stå ved det som er sket, at stå ved at jeg må og skal arbejde meget med mig selv stadigvæk.

Ved at mere af den rigtige mig kom op til overfladen, dukkede der andre ting op også, ting som jeg vidste var et sted inden i mig, som min naturlige nysgerrighed til at lære og læse nyt om hvad der havde overgået mig.

Jeg åbnede mig for to veninder som i dag står mig nær og som har tilbudt at hjælpe mig igennem alt det som jeg har gemt på så længe, jeg har aldrig turde stå ved det og da slet ikke sige det til nogen, i frygt for at man ville slå hånden af mig.

Men du har vist mig at man ikke skal tro at man ved en masse, man skal vide og hvis man ikke ved må man finde ud af det først, inden man drager en forkert beslutning.

Det er kommet mig til gode mange gange sidenhen.

Håber du kan bruge det, håber du får noget ud af det i hvertfald, jeg har forsøgt så godt jeg kunne at få det ned på skrift til dig.

Hvis det er må du endelig vende tilbage til mig.

 

Med Venlig Hilsen

Lisbet Sørensen

 

Daniel - har været på kursusforløb samt personligt terapiforløb

 

Jeg har været til et længere kursusforløb kaldet skyggevejledning.

Et kursus hvor man kort sagt lærer at meditere og at kigge dybt ind i ens selv.

Dette kursus forløb har hjulpet mig meget til at styre eventuelle voldsomme reaktioner, fremprovokeret af andre.

Kurset har påvirket mig til at blive mere afslappet og roligere på et generelt plan.

Jeg vil gerne takke Morten mange gange for det tilbud, og den støtte og opbakning han har givet gennem forløbet, under svære perioder.

Efter skyggevejledning, har jeg lært meget om at være i ro med mig selv og mine medmennesker.

Det har givet mig en forståelse for at folks reaktioner bare er fremprovokeret af deres skygger.

Altså deres "Røde knapper", som de reagerer ud fra, men de har altid mening med det de siger, uden nødvendigvis at ville være onde, eller grove.

Forløbet har givet mig en større selverkendelse, og mere selvsikkerhed.

Jeg har dog stadig lidt svært ved at kunne nævne mine kompetencer over for andre.

Alt i alt har skyggevejledningen og Morten Schebye hjulpet mig langt hen af vejen, og har haft en stor effekt, og gjort mig til den roligere person jeg er i dag.

 

Med venlig hilsen

 

Kursist, Daniel Aghdami

 

Sara skriver:

 

Jeg har deltaget i et forløb hos Q10, hvor Morten Schebye var kursusansvarlig. Mit formål med at deltage i kurset var at, blive psykisk stærk igen efter et større sammenbrud, så jeg igen kunne varetage job samt eventuel uddannelsesstart. Da jeg startede hos Morten lå mit selvværd på et meget lille sted, og jeg havde en enorm angst for at træde ud i det ukendte. Hvad enten det var et nyt sted, et nyt rum, nye mennesker osv.

 

Igennem de 4 uger jeg tilbragte på kurset sammen med Morten og de andre kursister lærte jeg meget mere om mig selv end jeg nogen sinde havde, turde drømme om. Når jeg tænker tilbage er der særligt en øvelse som har sat sine spor hos mig og min hverdag.

En øvelse hvor vi ........................ (censuret af hensyn til kommende kursister)..................................................... Jeg sad til sidst tilbage som den eneste i trappeopgangen, mens alle andre havde gennemført. Jeg nægtede hårdnakket at gå med ud og gennemføre opgaven, så Morten måtte til sidst ind og tage en snak med mig. Efter en længere snak om tillid, at bryde ud af sin comfort zone og valget om altid at kunne sige stop til øvelsen besluttede jeg mig for at kaste mig ud i det. Til trods for at jeg faktisk ikke gennemførte opgaven fuldt ud er det stadig dette jeg tænker tilbage på hver gang jeg står i en svær situation. Situationer hvor jeg ikke aner hvad der kommer til at ske, situationer hvor jeg er ”tvunget” til at træde ud af min comfort zone og give mig i kast med ting jeg måske ikke er helt trygge ved. Jeg ser ikke min manglende gennemførelse af øvelsen som et nederlag, som jeg havde gjort før jeg startede på kurset. Jeg ser det helt klart som en stor succes, fordi jeg fik presset mig selv helt derud hvor min angst ikke længere kunne tage styringen over mig.

Udover at jeg selvfølgelig selv rykkede en masse grænser, så havde jeg ikke klaret det uden Morten og hans tilgang til livet. Morten er ikke typen der sætter sig ned, pudser din næse og stryger dig pænt hen over håret når tingene bliver svære. Morten har for mig været det skub der skulle til for at, jeg kom ud i det ukendte, fik min selvtillid, min tillid til andre mennesker samt min livsglæde tilbage.

 

Derudover har jeg lært at sætte ord på de ting der tricker min angst igennem en masse samtaler på kurset, ikke blot med Morten men også de andre kursister. Min hverdag er derfor ikke længere styret af min angst, men af mig – fordi jeg har lært mine grænser at kende og nu kan sætte ord på hvor min grænse går.

 

I dag har jeg troen på mig selv, jeg er ikke længere helt så bange for at stå ved hvem jeg er og jeg er bestemt heller ikke bange for det ukendte. Jeg er for nyligt diagnosticeret med borderline, og trods dette føler jeg stadig der er en plads til mig ude på arbejdsmarkedet. Jeg ved at det skyldes at kurset hos Morten, har givet mig en indre styrke til at håndtere livets udfordringer med en vished om at jeg kan fordi jeg vil!

 

Sara Stub Jørgensen, 22

 

Cecilia - ung mor til 3 hvor af den mindste er synshandicappet.

 

Hejsa

 

Jeg mødte Morten Schebye første gang på to ugers kursus.

Det tidspunkt jeg startede vidste jeg ikke hvad jeg skulle (uddannelse - red.), havde også selv mange indre kampe med mig selv. Ingen uddannelse, skoletræt, tæt på stress og mange andre udfordringer.

Mit første indtryk af Morten var rigtig godt, tænkte her er en mand som faktisk vil hjælpe os, en der brændte for sit arbejde.

Har mødte mange der skulle hjælpe mig, men ingen der brændte for deres arbejde og faktisk ikke gad hjælpe, dette har betydet at jeg aldrig rigtig er kommet nogen vejne i mit liv.

 

Til dette kursus, med Morten, lærte jeg at jeg ikke var klar til at komme i skole, at jeg havde brug for noget ekstra.

Morten forstod mig og var rigtig god til at lytte, jeg følte stor tryghed ved at tale med ham.

Han guidede mig i den rigtige retning, som passede mig og mit liv med en handicappet søn og to andre børn.

Han fik mig ind på et 4 ugers kursus.

 

Da jeg startede på mit 4 ugers kursus, var jeg heldig at Morten var en af de to lære på mit hold.

Det hold gik mere i dybden med de problemer man har, for at hjælpe en videre i livet.

Morten var rigtig god til at komme ned på vores (de andre på holdet og jeg) niveau, god til at give forslag og være smilet på væggen hver gang man røg ned i et hul. Han var rigtig god til at aflæse signalerer hos mig og ved også at han var god til det hos mange andre.

 

Idag går jeg på HF, har fået styr på mit liv og tror mere på mig selv, alt dette kan jeg takker Morten for.

Han er grunden til jeg er her hvor jeg er idag, hvis det havde været nogle af de andre på forløbet der havde været lære for mig, så tror jeg ikke jeg ville have noget så langt.

 

Hilsen Cecilia Lea Cavagnaro jonsén

 

Jannick 29

 

Hej Morten

 

Kort fortalt, så har kurset på Q10 gjort mig meget opmærksom på hvad mine styrker og svage siderer. Jeg er blevet skubbet fremad, men ikke mere end jeg kunne holde til.

Jeg er blevet presset til at se muligheder - i stedet for forhindringer (uddannelse). Det har hjulpet mig til at slippe håndbremsen, få mere styring i mit liv, og se virkeligheden i øjnene.

Gennem nogle bonus opgaver, har jeg oplevet at du har øje for den enkeltes udvikling. Hvis nogen 'kommer ud hvor de ikke kan bunde', er du hurtig til at reagere og hjælpe vedkommende. Også til at nedbryde frygt og forklare hvor ufarlige situationer kan være

Du må have det godt.

Med Venlig Hilsen, Jannick Christensen

 

Stephanie på 23 skriver -

 

Jeg har gået på forløbet i en periode på 3 måneder, da jeg havde meget svært ved at få min selvtillid frem og tro på mig selv.

Jeg fik så Morten og Lene som lærere, de gik en hård kamp imøde, med at få mig ud af min komfronzone.

De fik mine øjne op og at ting sagtens kan lade sig gøre, hvis blot man tror på sig selv. Jeg har altid haft det svært ang skole og mine karakter, men Lene valgte simpelthen at hjælpe mig med at søge ind på uddannelse og øve mit matematik med mig, som har været svært for mig.

Det resulteret til at jeg gik op til mine eksamer i både engelsk , dansk og matematik og fik skide gode karakter.

Nu skal jeg starte på pædagogpakken til januar, og det kan jeg takke dem for og mig selv. Fordi dehjalp mig, selvom det var en kamp med sved ,blod og tåre.

Hvis der et sted hvor man burde være kan jeg klart anbefale Q10. De er forstående og hjælpsomme, de presser dig ikke til noget, de tager en ting af gangen. De får dig til at føle dig tryk, og vise en kampgejst som jeg aldrig har haft før.

Så jeg kan kun takke fra mit hjerte af og sige de har gjort mig til et bedre menneske og jeg har gjort mig selv, endnu bedre. Ved at lytte til de ting de har sagt!

De varmeste hilsner gammel kursist Stephanie sejer Christensen

Q10-Solution

Hovedkontor

Lerholmvej 19A

2750 Ballerup